De #NOT2017 door de ogen van Meester Sander! 20 video’s vol met nieuwe onderwijsontwikkeling en een primeur!

img_2221

Wat een grote beurs. Ik had aan 1 dag echt geen genoeg! Wat worden er veel dingen gemaakt voor het onderwijs. Ik heb de afgelopen dagen rond gelopen op de Nationale onderwijs tentoonstelling. In deze blog laat ik in woord en beeld zien wat mij opviel tijdens de NOT 2017!

De Not in Samenvatting:

Met de volgende stands: 00:16 Hubelino en LegioTafel 00:48 Escaperoom Schoolupdate 1:39 Kommee Buiten Spelen 1:59 Malmberg 2:49 Boekpresentatie Spelen met Prentenboeken 3:12 EduEnVogue 3:42 Lemniscaat 4:06 Studio Tast 4:23 Bimii 5:21 3DKanjers 5:40 Doodle3D 6:39 The Daily Mile 7:01 Taal in blokjes Reader 7:36 Augmented Reality Puzzels 8:33 Kiene Klanken 9:03 Blokbusters 10:33 Jeroen schipper 10:56 Team Talent

img_1041

Boekpresentatie Spelen met Prentenboeken

Een super mooi moment was de boekpresentatie van spelen met Prentenboeken! Een super handig boek voor elke kleuterleerkracht met veel tips om te werken met de prentenboeken van Lemniscaat!

img_1163 img_1171

Bekijk hier de Boekpresentatie terug:

Bestel het boek hier:

9200000071825154

EduEnVogue for teachers with ambition and style

img_1178

Wat leuk om EduEnVogue te ontmoeten op de NOT! Ik volg ze al een tijdje op Instagram: https://www.instagram.com/eduenvogue/

En voor iedereen die niet weer wie EduEnVogue is, dit schrijven ze er zelf over:

EduEnVogue: Het onderwijsplatform voor leerKrachten (iedereen die in en om het onderwijs werkt), met Ambitie en Stijl. Op deze site zul je wekelijks informatie krijgen over wat er speelt in onderwijsland, interviews lezen van verschillende leerkrachten en geïnspireerd worden door tips voor boeken, filmpjes en de verschillende must-have pages! Enjoy!!

Onderwijs Magazine Lemniscaat

Een onderwijs magazine vol met boeken, daar gaat elk leerkrachten hart sneller van kloppen. Daarom ging ik ook zeker even langs bij Lemniscaat om deze op te halen!

Studio Tast – Rethinking education

Wat is dit een mooi bedrijf! Ze omschrijven zichzelf zo: ‘Studio Tast ontwerpt eigentijdse producten, platforms en leermiddelen waarbij denken én doen centraal staan en online met offline leren samenkomt.’

Wat ze op de NOT lieten zien was Loep!

Loep brengt design thinking en ontwerp-gebaseerd leren naar het voorgezet onderwijs door middel van een collectie methodes en processtappen in de vorm van een fysieke toolkit en ondersteunend digitaal platform. Met Loep krijgt een docent de middelen die nodig zijn om design based leren te kunnen toepassen in bestaande lessen. Loep is hiermee een compleet pakket voor design based leren dat leraren in staat stelt de koppeling te maken tussen huidige leerdoelen en leerdoelen van de toekomst.

Loep is al verkrijgbaar voor het VO en nog in ontwikkeling voor het PO!

img_1203  img_1202 img_1201

Het andere product is GoTo:img_1199
GoTo is een tekenrobot voor kinderen van 6 tot 99 jaar om zelf interactieve kunst te creëren. Aan de GoTo-arm kan tekengereedschap -zoals potloden, stiften en kwasten- worden bevestigd. Met een laptop kun je GoTo eenvoudig programmeren. Zo kunnen kinderen hun eigen interactieve kunst creëren en leren ze tegelijkertijd spelenderwijs programmeren. Dit is niet alleen leuk, maar het maakt ze ook wegwijs in de kunst van het programmeren en het bereidt ze voor op de (digitale) wereld van morgen. 

img_1200

Bimii

Bimii is geïnspireerd op de methode “Ervaar het maar” van Thyra Koeleman, een werkwijze voor het stimuleren van motoriek, zintuigen en communicatie in de begeleiding van mensen met een meervoudige beperking.

Het Bimii-Book is een robuust vormgegeven leermiddel met unieke educatieve software, ontworpen voor het speciaal onderwijs.

Wat ziet dit materiaal er mooi uit! Dit zou ik ook prima in de kleuterklas kunnen gebruiken denk ik. Ik zou het heel graag een keer willen testen!

img_1221 img_1220 img_1219

3DKanjers

Natuurlijk ben ik ook even langs geweest bij Jos van 3Dkanjers. Hij gaat super goed met zijn project. Er gaan steeds meer scholen 3D-Printen. En het wordt nog leuker met de volgende tip!

Doodle3D Transform

Hier ben ik zo blij mee in de klas! Doodle3D transform. Een super handige webapplicatie waarmee je snel een 3D tekening maakt. Een kind kan de was doen. Rick legt het voor je uit in het volgende filmpje:

Escaperoom SchoolUpdate

img_1255Als je de kans hebt moet je echt even langs gaan bij SchoolUpdate! Zij hebben een super kleine Escaperoom gebouwd waarin mediawijsheid, programmeren en kennis samen komen. Versla jij mijn tijd van 6:29 min?

Ik hoor het graag van je.

The Daily Mile

img_1278Ik ben een hardloper en daarom spreekt ‘The Daily Mile’ mij ook zo aan. Een simpele manier om kinderen meer aan het bewegen en sporten te krijgen.

Logo3000

Twee enthousiaste dames vertelde mij alles over Logo3000. Het woordenschat programma voor de onderbouw. En je kunt het gewoon gebruiken naast de normale methode.

Logo3000.nl

Taal in blokjes reader

Wij gebruiken op school voor sommige leerlingen Taal in blokjes. Maar mijn aandacht werd getrokken door een app. In onderstaande video kun je de Taal in Blokjes reader in actie zien!

Augmented Reality Puzzels

Dit is zo vet. Ik ga het niet beschrijven. Je moet het gewoon zien. Puzzelen 2.0 met Heutink.

Kiene Klanken – Heutink

img_1294En nog iets heel tofs van Heutink: Kiene Klanken. Samen met Marbotic heeft Heutink een letterdoos gemaakt waar een app bij hoort. Doelgroep is groep 3 maar ik zie genoeg mogelijkheden in de kleuterklas. Bekijk ook zeker dit filmpje:

 Hubelino & Legio Tafel

Een knikkerbaan op Duplo bouwen. Super cool en handig natuurlijk. Nog mooier wordt het als hij in een handige speeltafel staat genaamd Legiotafel. Allebei op internet voorbij zien komen maar nu kon ik ze in het echt bewonderen! Bekijk hier het filmpje:

 

www.hubelino.nl 

www.legiotafel.nl

Blokbusters Zwijsen – Minecraft for education

De bovenbouw is bij ons helemaal gek van Minecraft en deze versie is speciaal voor scholen. Kinderen bouwen niet, maar spelen spelletjes in een educatieve versie van Minecraft voor groep 6,7 en 8. Bekijk de eerste beelden hieronder:

Gratis lesmateriaal Liftinstituut

Kleuters en techniek vind ik hee belangrijk. Daarom kon ik deze stand ook niet voorbij lopen. Gratis technieklessen voor elke klas. En ook nog eens op een leuke en interactieve manier. img_1300 img_1299

Kleuteruniversiteit

Dit was natuurlijk de belangrijkste reden dat ik op de NOT2017 was! Wat een super enthousiaste reacties op alle projecten. Leuk dat jullie met zovele langs kwamen.

img_1115 img_1110 img_1104 img_1062

 

Jeroen Schipper

Natuurlijk moest ik ook even bij Jeroen Schipper kijken. Het is altijd een feestje als hij zingt!

img_1315 img_1312

Team Talento

En hier komt de primeur: Vanaf februari is mijn digitale stop motion workshop beschikbaar bij Team Talento! Wat ben ik daar trots op. Gebruik jij Team Talento al in de klas?

Malmberg & Verhaalkaartjes Juf/Meester
ICT-Leskisten

img_1247 img_1243 img_1242 img_1241

img_1237 img_1239

Klass-e!

img_1189 img_1188

Rekentuin

img_1144

 

img_1135

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.