|

Het beste van 2018

Waarom een jaaroverzicht? Het beste van 2018 maak ik om een mooi overzicht te hebben van 2018, handig voor jullie en leuk voor mijzelf. Zodat ik in de kerstvakantie nog eens rustig kant terugdenken aan alle dingen die ik dit jaar ben tegengekomen en heb meegemaakt. Klik op de foto om naar de bijbehorende website, podcast of gadget te gaan.

De beste foto is deze prachtige foto van het buitenspelen in de regen.
Klik hier om deze regenpakken te bestellen.
De beste gadget voor in de klas is wat mij betreft ‘Virtuali Tee’ Dit t-shirt komt tot leven met behulp van Augmented Reality. Check hier de blog over deze toffe gadget.
Robot turtles is het ideale bordspel om aan de slag te gaan met programmeren. Te gebruiken vanaf groep 2 van de basisschool. Klik op de foto om mijn blog over dit spel te bekijken.
Op 1 januari publiceerde ik mijn top 100 leerzame apps. Deze poster is meer dan 20.000 keer gedownload. Zo gaaf om te zien dat jullie massaal hiermee aan de slag gingen. Heb jij de poster nog niet?
Klik hier om de poster te downloaden.
Vanaf maart dit jaar was ik al bezig met Sinterklaas. Voor de Kleuteruniversiteit schreef ik het project ‘Rikki helpt Sinterklaas’. Natuurlijk bedenk ik dan weer iets extra’s bij zo’n project zoals video’s met de enige echte sinterklaas. Wil jij volgend jaar aan de slag met het project? Klik op bovenstaande foto en zet het op je verlanglijstje bij Kleuteruniversiteit.
Een boek vol met prachtige sprookjes die prima passen in de huidige tijd. Wij hebben het boek nog niet uit, maar genieten van ieder verhaal. Klik op de foto om het boek ook te bestellen.
Nintendo Labo is voor mij de gadget van het jaar. het combineert karton met technologie. Klik op foto en check mijn review uit mei 2018.
Juf Sanne vroeg of ik mee wilde naar de inspectie. Dit was een mooie kans om de rollen eens om te draaien en op bezoek te gaan bij de inspectie. Wij mochten alles vragen en dat deden wij ook. Klik op de foto om de 5-delige serie te bekijken.
Nog elke dag kijken ouders en leerkrachten naar deze video over Fortnite. Je mag wel zeggen de game van 2018. Ik ben enorm fan van het spel en daarom heb ik samen met Jesse en Lilly een uitleg gemaakt. Klik op de foto om de blog te lezen.
Wist jij al dat je andere toetsenborden kunt instellen op de iPad? Door mijn nieuwe cursus ‘Voor het eerst aan de slag met de iPad’ kwam ik hierachter. Klik op de foto om te zien hoe ook jij dit eenvoudig instelt op je iPad.
Op reis in VR. Dat deden wij dit jaar met de kinderen van PCBO Meppel. Gelukkig mochten wij dit eerst zelf uitproberen. Bekijk de website van VRinSCHOOL door op bovenstaande foto te klikken.
Ik ben groot fan van podcasts. Zo luister ik graag naar techpodcast en was ik het afgelopen jaar zelf ook te gast in twee podcast: ‘Jobdesginers 2.0 en de ‘NOS op 3 techpodcast’. Nieuw op mijn podcastlijstje is ‘De Grote vriendelijke podcast’ over jeugdliteratuur. Klik op de foto hierboven om je ook te abonneren op deze toffe podcast over kinderboeken.
‘En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?’ is voor mij het onderwijsboek van 2018. Een aanrader voor elke leerkracht. Klik op de afbeelding om het boek te bestellen.
De meest leerzame apps uit 2018 is voor mij ‘iMindmap kids’. Een handige app om snel een mindmap te maken. Klik op de afbeelding om mijn review te bekijken.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.