|

Tips voor de voorleesdagen 2020 met Moppereend – Meester Sander

Tijdens de voorleesdagen staan de mooiste boeken centraal: Prentenboeken. Fantastisch om samen met je klas of thuis een verhaal te beleven. In deze blog geef ik je (digitale) tips voor de voorleesdagen 2020 en het boek Moppereend.

Bekijk de (digitale) tips voor de voorleesdagen in deze video:

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Interview met Moppereend

In onderstaande video ga ik in gesprek met Moppereend. De video kun je aan kinderen laten zien na het lezen van het boek Moppereend.

Op deze website vind je het boek Moppereend met gebarentaal: https://www.gebarencentrum.nl/bibliotheek/nieuwsberichten/prentenboek-van-het-jaar-2020/

Digitale prentenboeken vind je op de website van Wepboek:

wepboek

Prentenboek van het jaar 2020

Prentenboeken top 10

Digi-doener: Prentenboekenparade

Voor FutureNL maak ik Dig-doeners. Dit zijn lessen waarmee je werkt aan digitale vaardigheden en die je eenvoudig kunt inzetten in de klas. Deze les is speciaal geschreven voor de voorleesdagen. Klik op de link, download de handleiding, print de kaartjes uit en start de presentatie op je Digibord. Heel veel plezier met deze les.

Prentenboekenparade voorleesdagen

https://www.lessonup.com/app/channel/futurenl/series/0fc970ed564c50a6d9799da9/lesson/EMh5So5E8PqfZJNgD

Gratis Poster met Tips

Een handige poster om op te hangen of uit te delen aan ouders. Gratis te downloaden op de website van Heutink voor thuis.

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/waarom-voorlezen-belangrijk-is-ook-als-je-kind-al-zelf-leest/news/203/

De voorleeshoek

Schermafbeelding 2018-09-24 om 08.19.52.png

De Voorleeshoek is een digitaal hoekje op de tablet, telefoon of computer waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes bekijken en even heerlijk wegdromen. De filmpjes zijn een combinatie van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. De Voorleeshoek is een ideaal hulpmiddel om elke dag 15 minuten bezig te zijn met (voor)lezen. Er is een ruim aanbod met boeken, want de catalogus wordt elke week aangevuld met vier nieuwe voorleesfilmpjes.

Wij gaan op Berenjacht

Schermafbeelding 2018-09-24 om 11.13.32.png

Van dit klassieke verhaal kun je nu ook op je iPad genieten. De app zit vol met activiteiten. Je kunt de menubalk onderin beeld van de app gebruiken om naar de verschillende onderdelen te gaan. Er is genoeg te doen! Hieronder zetten we de tips op een rij:

– Bekijk het filmpje van Wij gaan op berenjacht of blader zelf door het prentenboek en geniet van de prachtige illustraties van Helen Oxenbury.
– Daarnaast kun je je eigen verhaal maken. Kies de figuren en de achtergrond uit, spreek je eigen tekst in door de microfoon en bekijk je zelfgemaakte filmpje!. Elke opname kun je bewaren en terugkijken zo vaak je wilt.
– De mooiste kunstwerken maak je natuurlijk zelf. Gebruik je fantasie bij het inkleuren van de vrolijke kleurplaten en sla ze op bij je afbeeldingen op je iPad.
– Ook staan er veel spelletjes in de app: train je geheugen, leer tellen, raad de vormen of maak alle puzzels Bij de extra spelletjes kun je verschillende leeftijden selecteren. Elk kind wordt zo op zijn eigen niveau uitgedaagd.


Bookcreator – maak je eigen (prenten)boek

In de kinderboekenweek draait het natuurlijk om boeken! Ga aan de slag met de app BookCreator. Hiermee kun je samen met de kinderen een digitaal boek maken en deze eenvoudig verspreiden onder ouders via de mail of printen.

Dit is een instructievideo van Bookcreator:

Mediadiamant – Wegwijs in Mediaopvoeding

Zo gebruik je de MediaDiamant als professional

Van de website Mediawijzer.net:

44% van de ouders maakt zich weleens zorgen over het mediagebruik van hun opgroeiende kinderen. Bijna net zoveel ouders zouden graag hulp krijgen bij de mediaopvoeding. Daarom is de MediaDiamant in het leven geroepen: een handige wegwijzer met tips voor opvoeders en professionals om kinderen van 0 t/m 18 jaar mediawijs op te laten groeien.
Wil jouw organisatie opvoeders of andere (opvoed)professionals helpen om meer grip te krijgen op mediaopvoeding? De MediaDiamant is een praktische conversatiestarter, die focust op de kansen die media bieden. Zet hem op tafel tijdens een oudergesprek, gebruik hem tijdens een activiteit of bedenk een geheel eigen toepassing.

https://www.mediawijzer.net/van-mediawijzer-net/mediadiamant/

Bekijk ook deze blogs over apps, boeken en lezen:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.