|

Spaar voor gratis kinderboeken tijdens de kinderboekenweek 2021

Heb je al gehoord van het thema van de Kinderboekenboek? Nee? Het thema is: worden wat je wil. En ieder kind moet kunnen worden wat hij of zij wil toch? Waar je ook woont op de wereld, kinderen verdienen dezelfde kansen. Daarom komen we in oktober in actie! We? Ja, we gaan met heel veel basisscholen sparen voor kinderen die leven in armoede in Afrika en India en ook jouw school mag meedoen! Een gedeelte van de opbrengst mag jouw school besteden aan boeken voor op school!

In deze video vertel ik je alles over deze actie:

Wat krijg je precies?
Een compleet actiepakket dus met spaarkaarten, een poster waar je op kan aangeven hoeveel geld er al is opgehaald een envelop met uitleg en een handleiding voor de juf of meester. Dit is materiaal voor een klas van 30 kinderen, maar je kunt natuurlijk meerdere pakketten aanvragen om zo met jullie hele school samen te sparen!

Hoe werkt het?
Ieder kind in elke klas krijgt een spaarkaart. Een volle spaarkaart is 25 euro waard, elk figuur staat symbool voor een beroep en is 1 euro waard. Sparen kan zowel met contant geld als digitaal via de QR-code op de envelop. Is de spaarkaart vol? Dan kan de spaarkaart worden opgehangen aan een slinger in de klas.

Wat doet Red een Kind met het geld dat wordt opgehaald?
Dat besteedt Red een Kind aan een betere toekomst voor kinderen en gezinnen die leven in armoede in Afrika en India. Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk. Ouders, kinderen, leerkrachten, de lokale overheid: iedereen doet mee. Alleen dan verandert er echt en blijvend iets.

Red een Kind geeft geen geld voor de kinderen, maar helpt de ouders om blijvend meer geld te verdienen. Want denk je maar eens in dat jullie gezin heel arm zou zijn. Wat heb je dan liever: dat iemand geld geeft om jullie even te helpen, of dat je ouders geholpen worden om meer te verdienen en zo zelf voor jullie te kunnen zorgen? Wat zou het mooi zijn als ouders zélf hun kinderen voldoende te eten geven en naar school laten gaan. En wat een verschil maakt het voor kinderen als ze zien dat hun ouders weer hoop hebben! Daarnaast zorgt Red een Kind ook voor goed onderwijs: door goede schoolgebouwen, aandacht voor talentontwikkeling en getrainde leerkrachten. Zo doorbreken we de armoede en werken aan kansen voor elk kind!

Wat kan jouw school doen met de 10% van het geld dat jullie hebben opgehaald?
Leuke boeken kopen bij de christelijke boekhandel! Dat is leuk toch? Je kunt bijvoorbeeld deze actieboeken kopen, (boeken in beeld) deze zijn geschreven naar aanleiding van het thema van de Kinderboekenweek: worden wat je wil. 

Gratis boek

En ik mag jullie nog iets leuks vertellen! De eerste 25 scholen die zich aanmelden en meedoen met de spaaractie krijgen een gratis actieboek naar keuze! Dus wil jij meer informatie of je school gelijk aanmelden zodat jij een van de 25 actieboeken naar keuze krijgt, ga dan naar redeenkind.nl/spaaractie!

3 redenen waarom jullie school mee moet doen aan deze actie!

  •  10 % van de totale schoolopbrengst mag worden besteed aan boeken voor op school. De overige 90% gaat naar het werk van Red een Kind.
  • De school die het meeste geld ophaalt per leerling wint een verrassing voor de hele school. Daarnaast is er ook een prijs voor de school of klas met de mooiste foto. 
  • Het actiepakket is kant-en-klaar. Zo hoef je als meester of juf zelf geen materialen meer te verzamelen of te maken: met dertig leerlingen kun je gelijk aan de slag. Ideaal, blijkt uit reacties van leerkrachten op de actie van vorig jaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.