|

Aan elkaar leren schrijven met de app Letterschool Cursive

 

Een van de populairste apps voor het onderwijs is Letterschool NL. Met deze app kan je blokletters en de cijfers leren schrijven. Dit is super leuk voor kleuters om kennis te maken met de letters. Nu kwam ik er deze week achter dat een nog een app is van letterschool. Met Letterschool Cursive kan je aan elkaar leren schrijven.

IMG_313A1D788E15-1

Net als bij de gewone versie van letterschool leer je een letter in verschillende stappen. Eerst krijg je een liedje te horen in het Engels en daarna ga je de letters echt schrijven. Het mooie van deze app is dat de kinderen de letters zelf moeten tekenen. Dit wordt steeds een stapje moeilijker, totdat je het helemaal zelf kan. In deze app maken ze gebruik van het aan elkaar schrijven en daarom is deze app uitermate geschikt voor groep 3. Kinderen kunnen eindeloos oefenen met de letters aan elkaar schrijven.

Bekijk de video van de app:

Cijfers
Ook kun je de cijfers nu leren schrijven tussen de schrijflijnen. Dit is een extra toevoeging ten opzichte van de gewone letterschool app waarbij geen hulplijnen worden gebruikt.

IMG_FC3AA782BFE7-1

Engels
Helaas is de app alleen in het Engels beschikbaar. Hierdoor komen de kinderen wel in aanraking met de Engelse letters en woorden, maar het zou nog mooier zijn wanneer de app in het Nederlands beschikbaar komt. Bij de cijfers leren de kinderen wel snel tellen in het Engels. Dit vind ik dan weer een pluspunt, omdat de meeste kinderen die leren schrijven de cijfers al kennen in het Nederlands.

Download de app Letterschool Cursive hier: 

IMG_A3EA5EA941E3-1

nmdsvp

images
(Helaas schijnt de android versie niet in Nederland beschikbaar te zijn)

Download de app Letterschool NL hier:

IMG_A3EA5EA941E3-1 2

nmdsvp

images

Nog een tip:

Daarnaast gebruik ik bij het aanleren van het verbonden schrift de volgende instructiefilmpjes. Deze staan gewoon openbaar op YouTube.

Schermafbeelding 2017-08-30 om 11.59.42.png


IMG_4680

Schermafbeelding 2017-04-02 om 11.38.36
Klik hier voor meer informatie over Kiene Klanken van Educo

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.