Lesidee: Maak je eigen hilarische schoolfoto’s

Op elke school worden ze gemaakt: Schoolfoto’s. Start in de eerste week met het maken van je eigen schoolfoto’s. Laat de kinderen zelf de foto’s maken en bewerk ze op papier of op een tablet. Succes gegarandeerd en je kunt gelijk oefenen met de namen van de kinderen.

Schoolfoto's

Maak een hoek vrij in je lokaal met een rustige achtergrond. Hier kunnen de kinderen in tweetallen foto’s maken. Het beste resultaat krijg je met een statief.

Schermafbeelding 2016-08-12 om 20.19.28
Er zijn verschillende soorten statieven voor mobiel, tablet en gewone camera’s. Bekijk hier het statief uit mijn klas(klik op de afbeelding).

Laat kinderen zelf nadenken hoe zij op de foto willen. Leg duidelijk uit dat het om hun gezicht gaat. Laat het kind de beste foto uitkiezen en daarna kan deze bewerkt worden.

 

Printen en kleuren
Print de foto’s uit op een A4 papier en laat de kinderen zelf hun naam erbij schrijven. Ook is het erg leuk als de kinderen nog mogen tekenen op de foto. Op deze manier kunnen zij zichzelf nog mooier maken.

Digitaal
Op een tablet zijn er nog veel meer mogelijkheden. Laat de kinderen met een speciale app de foto bewerken. Je kunt dan letters, cijfers en stickers toevoegen. Ook is het mogelijk te tekenen. Vanaf de jongste kleuters kunnen kinderen dit al prima zelf. Deze apps zijn er voor elk soort tablet en zijn zeker een succes in de klas. Onderaan deze blog staan de apps die ik gebruik.

Hobby’s
Wil je gelijk de kinderen beter leren kennen? Laat ze dan hobby’s op de foto uitbeelden.

Verjaardagskalender
Je kunt de foto’s ook gebruiken als verjaardagskalender. Laat dan de kinderen hun geboortedatum en leeftijd op de foto zetten, zodat iedereen kan zien wanneer zij jarig zijn. De foto mag dan natuurlijk extra feestelijk versierd worden.

Apps
Deze gratis apps raad ik aan om te gebruiken in de klas:

 unnamed-4 Pic Collage

iPad: https://itunes.apple.com/us/app/piccollage-photo-collage-editor/id448639966?mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cardinalblue.piccollage.google&hl=nl 

Windows: https://www.microsoft.com/nl-nl/store/p/pic-collage/9nblggh34kdv 

 unnamed-3 PicsArt

iPad: https://itunes.apple.com/nl/app/picsart-photo-studio-alles/id587366035?mt=8 

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.picsart.studio&hl=nl

Windows: https://www.microsoft.com/nl-nl/store/p/picsart-photo-studio/9wzdncrfj10m

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.