|

Leer Engels met Magic Phonics van Educo – Stempelen op je tablet met houten klankstempels

Sinds vorig jaar gebruik ik met veel plezier Kiene Klanken in mijn klas. Dit is een interactieve klankstempelset. Kinderen oefenen spelenderwijs met de klanken door deze te stempelen op de tablet. Sinds kort is er een nieuwe stempelset voor op de tablet: Magic Phonics deze is gericht op het leren van de Engelse taal.

Natuurlijk heb ik deze set voor je getest. Samen met juf Sanne (specialist in Engels) heb ik deze set bekeken en een review gemaakt:

Abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en blijf op de hoogte van de nieuwste video’s! 

Wat zit er in de Magic Phonics doos?

Schermafbeelding 2018-06-03 om 16.44.27

  • 49 klankstempels
  • gratis app
  • 18 uur Engelse les
  • 150 woorden om mee te werken

Wat kan je met de app van Magic Phonics?

Magic phonics is gebaseerd op het Engelse curriculum voor het leren lezen. Het volgt de officiële stappen die omschreven staan in Letters and sounds: Principles and Practice of High Quality Phonics for the Early Years Foundation Stage. 

 

Schermafbeelding 2018-06-03 om 16.43.52In de app kun je verschillende spelletjes spelen zoals klanken ontdekken, plaats de juiste klank, zelf woorden maken en een woordenboek. De app draait echter om de compleet uitgewerkte leerlijn die bestaat uit 18 lessen. De lessen passen bij fase 2 en 3 van het Engelse Curriculum.Schermafbeelding 2018-06-03 om 16.43.42

In de eerste zes lessen ligt de nadruk op fase 2 en eenvoudige klanken. In les 7 t/m 18 worden alle resterende klanken aangeboden als ook kleine woorden die vaak voorkomen in het Engels.

Schermafbeelding 2018-06-03 om 16.43.21

Elke les bestaat weer uit verschillende oefeningen waar kinderen op verschillende manieren in aanraking komen met Engelse woorden en klanken. Het kind kan zelf de volgorde bepalen, maar de app gaat wel automatisch verder naar de volgende oefening. Je kunt aan het eind van de oefening uitprinten hoe het kind het heeft gedaan.

Bekijk in deze video alle spellen die in de app zitten:

 

 

Handleiding voor leerkrachten

In de app vind je een eenvoudige koppeling met de leerkrachten handleiding. Hierin wordt in het Engels uitgelegd wat het doel is van de Magic Phonics en hoe je alle spellen kunt spelen.

Hoe kan je deze set inzetten in de klas?

De set is zo gemaakt dat kinderen er zelfstandig mee aan de slag kunnen gaan. Het gaat uit van de autonomie van het kind en neemt deze stapje voor stapje mee in de Engelse taal. Een prachtige aanvulling en ik hoop dan ook dat er ook snel een vergelijkbare app voor Kiene Klanken uitkomt. Kinderen kunnen echt zelfstandig aan de slag gaan. De lessen zijn uitgebreid en kunnen echt zelfstandig doorlopen worden. Wanneer het kind het niet goed doet wordt er hulp geboden.

Mijn mening

Een geweldige aanvulling voor het onderwijs. Stempelen op de tablet en kinderen die zelfstandig verschillende oefeningen kunnen maken. Dit is echt weer een doorbraak. Als je kinderen in het Engels wil laten schrijven en lezen, dan moet je zeker aan de slag met Magic Phonics.

Bestel hier de set en download gratis de app:

400x400bb-3.jpg

google-play-badge

nmdsvp

 

De Magic Phonics app is geschikt voor de iPads en de meeste Android devices. Bekijk de complete lijst hier: http://www.marbotic.fr/compatibility-magic-phonics/

400x400bb-3.jpg

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.