| | | |

Gratis OntdekMiddag voor leerkrachten in mijn nieuwe lokaal

Vanaf dit schooljaar is het OntdekPunt in Meppel mijn werkplek. Een lokaal waar kinderen aan de slag gaan met techniek en technologie. Samen met De Rekenwinkel organiseren wij een inspiratiemiddag voor leerkrachten en jij kunt daar gratis bij zijn! In deze blog vertel ik je er alles over en kun jij je direct aanmelden!

Voor groep 1 t/m 8

Het OntdekPunt is zo ingericht dat ik er les kan geven aan groep 1 t/m 8. Alle klassen van onze stichting komen door het jaar heen langs in het OntdekPunt. De leerkrachten en kinderen zijn een hele dag in het OntdekPunt en ontdekken van alles over media, techniek, technologie en science.

Het OntdekPunt is ingedeeld in verschillende zones. In de studio kunnen kinderen aan de slag gaan met een green screen en stopmotion. Op de LEGO muur kan alles gemaakt worden wat je maar kunt bedenken. Op de robot tafels wordt geprogrammeerd en aan de andere kant is het techniek en science gedeelte! De kinderen mogen hier aan de slag met de lasersnijder, houtbewerken

Wat kun je verwachten?

Na afloop van deze Ontdekmiddag heb je ervaren hoe je Wetenschap en Techniek op een eenvoudige manier kunt inzetten in de klas. Na de kick off ga je onder leiding van experts aan de slag in het OntdekPunt. Je gaat aan de slag met de materialen die wij gebruiken in het OntdekPunt. Deze materialen kun je ook prima inzetten in je eigen klas.

Wetenschap & techniek Middag

Programma:
14:15 Kick off door Klaas Kuperus van De Rekenwinkel en Meester Sander Gordijn

14:45 Workshopronde 1
15:25 Pauze
15:40 Workshop ronde 2
16:20 Workshop ronde 3
17:00 Afsluiting en borrel

Datum: Woensdag 16 november 2022 van 14:00 tot 17:00 uur
Adres: OntdekPunt Meppel – K.P. laan 22 – 7943CV Meppel

Workshops

Als bezoeker kom je bij alle workshops langs. De workshops die wij aanbieden zijn zo gemaakt dat ze interessante zijn voor alle leerkrachten, behalve solderen(bovenbouw). Wij bieden de volgende workshops aan:

 • Robotica in groep 1 t/m 8 – Hoe zet je robots al in de onderbouw in en hoe zorg je ervoor dat deze robots uitdagend blijven voor oudere kinderen? Wij kijken in deze workshop onder andere naar de Intelino trein, Cubetto, Ozobot, Bee-bot en je eigen robots bouwen met LEGO Education,
 • Eenvoudig de meest fantastische video’s maken – Maak je eigen video in mijn studio. Je gaat aan de slag met OBS, Stopmotion en Green screen video’s.
 • Lasersnijden op de basisschool – met de lasersnijder kun je de meest fantastische dingen maken. Ervaar zelf hoe eenvoudig het is en leer van de expert hoe jij de lasersnijder goed kunt inzetten in het basisonderwijs.
 • Solderen in de klas – Leren solderen met de Wacky Robots. Geen soldeerervaring? Geen probleem! Deze eigenzinnige robots zijn de perfecte soldeeroefenkits waarmee je aan de slag kunt met elektronica!
 • Augmented en Virtual reality in de klas – Hoe kun je de virtuele wereld gebruiken voor je les? Laat je verrassen door de geweldige mogelijkheden!

Schrijf je nu gratis in: https://forms.gle/QHaPf9k9pf3HQ4H96

Wil je alvast een kijkje nemen in ons OntdekPunt? Bekijk dan mijn vlog:

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Digitaal bezoekje aan je lokaal?
  Hoi Sander, je droomlokaal is supergaaf geworden. Ik moet het het doen met ene mooie oude rommelzolder waar ik een greenscreen studio, een paar stopmotion studio’s, de legotafel en in mijn klas een snijplotter (aanrader) piepschuimsnijder en wat muziekinstumenten zoals een drumstel heb staan. Kinderen maken eigen video’s en editten dit voor het journaal van de school of maken hits in bandlab. Het is alleen allemaal vanuit mijn hobby en met mijn spullen. Verder geef ik sturing aan een groep enthousiaste leerkrachten van onze stichting over w&t, maakkunde, multimedia of wat we gewoon leuk vinden. Het zou leuk zijn als we als groep je lokaal zouden kunnen bezoeken. We zitten alleen rond Alkmaar. Kunnen we via de digitale weg je lakaal eens bezoeken?
  Mijn eigen lessen staan op http://www.edoecatie.nl vooral scratch video’s en google apps.

  Groet,
  Harald van Brederode
  Basisschool Binnenmeer
  Groep 7
  Uitgeest
  0637469990

  1. Dag Harald,
   Wat tof om te horen. Dat klinkt als een hele gave zolder. Je kunt natuurlijk mijn lokaal blijven volgen via mijn website en ontdekpunt.nl en een digitaal bezoek moet vast een keer lukken in de toekomst.
   Groet,
   Sander

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.