|

Bewegend leren voor het thema kerst

In deze blog geef ik je tips voor bewegend leren in het thema kerst. Wat dacht je van een echte beweeghoek, buitenlessen of bewegend leren video’s? Ik heb het allemaal voor je gemaakt.

Bewegend leren bundel Kerst

In deze video zie je een aantal van de spellen uit de bundel:

Bewegend leren is gaaf! Tijdens het buitenspelen, in het speellokaal of gewoon op de gang en zowel met de kleuters en met groep 3. In deze bundel vind je de tofste ideeën voor het thema Kerst. Een digitale download met daarin 7 educatieve spelmomenten uitgewerkt.

Samen met mijn vrouw Merel heb ik deze bundel gemaakt. Zij staat drie dagen in de week voor de klas en deelt haar ideeën op JufMerel.com. Ook deelt ze veel ideeën op haar Instagrampagina: www.instagram.com/jufmerel.

De activiteiten in dit pakket zijn:
#1 Kerstballen
#2 Kerstkaarten
#3 Rijmdobbel
#4 Kerstboomparcours
#5 Kaarsen
#6 Pakketjes
#7 Kerstbalspeurtocht

Je ontvangt een download van 55 pagina’s met daarin de uitwerking van de activiteiten en bijlagen. Je dient het pakket zelf te printen. Soms heb je nog andere materialen nodig, dit staat bij de beschrijving van de les.

Beweeghoek Kerst

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vier verschillende opdrachten:

Cijfers tot 12 – snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 12 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. De cijfers staan op de lampjes. Je kunt de lampjes op volgorde hangen of door elkaar om het moeilijker te maken

Woordenschat Kerst: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken en bewegingen maken. Op de kerstbal staan pijlen. Staat de pijl omhoog, dan moeten de kinderen springen. Staat de pijl omlaag, dan moeten ze bukken.

Kleuren: De kinderen horen een kleur en moeten de juiste lamp of kerstbal aantikken

Dit krijg je: – Een download met daarin de bestanden om de kerstboom te maken – QR codes naar de audio bestanden Dit krijg je helaas niet: – Een device om de QR codes te scannen

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download. Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden. De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Bewegend leren Kerst en Oud & nieuw

Mijn bewegend leren video’s zijn een grote hit. Nu zijn er ook twee video’s voor het thema sinterklaas. Je kunt ze eenvoudig bekijken op YouTube. Ik zou het tof vinden als jullie ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste video’s.

Klik hier om je te abonneren op mijn YouTube kanaal en mis geen video meer.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.