|

Tip! Oefenen met begrijpend luisteren tijdens het thema Sinterklaas

Kinderen zijn altijd super betrokken bij het thema Sinterklaas. Daarom gebruik ik dit thema ook graag om te werken aan begrijpend luisteren. Voor dit thema heb ik dan ook een luisterspel en luisterboek gemaakt. De kinderen oefenen met het boek en de luisterspellen om gericht te luisteren naar opdrachten. In deze blog vertel ik je er alles over!

Het boek van Sinterklaas – Luisterboek

Het luisterboek Sinterklaas prikkelt de fantasie van de kinderen. Met behulp van prachtige platen kunnen kinderen helemaal in de wereld van de Sint en zijn pieten duiken. Op elke bladzijde moeten de kinderen het juiste plaatje plakken. Dit doen ze door een QR code te scannen en te luisteren naar opdrachten en korte verhaaltjes.

Met het ‘Interactieve luisterboek’ krijgen kinderen de kans om hun begrijpend luisteren te ontwikkelen en hun woordenschat rondom het thema Sinterklaas uit te breiden. De kinderen kunnen aan de slag met twee verschillende versies van het luisterboek, elk aangepast aan hun leeftijd en vaardigheden. Voor de jongsten is er een versie die eenvoudige opdrachten combineert met duidelijke en rustige uitleg, terwijl voor de iets oudere kinderen er een meer uitdagende versie beschikbaar is met kortere verhaaltjes en opdrachten die aandacht en concentratie vereisen.

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Voor dit boek heb ik klittenband stickers gebruikt van de action. Je kunt dit product vinden in het gangpad van het gereedschap. (dus niet bij de knutselspullen;))

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Luisterspel op de boot en in het huis van Sinterklaas

Dit luisterspel sluit helemaal aan bij het thema Sinterklaas. De kinderen scannen de QR code en luisteren naar Meester Sander. Eerst krijgen ze te horen welke materialen ze nodig hebben voor de luisteropdracht. Daarna krijgen ze opdrachten om de pieten en Sinterklaas op de juiste plek te plaatsen op de boot of in het huis van sinterklaas. Met de antwoordkaarten kunnen de kinderen de opdrachten zelf nakijken.

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Luisteren en bewegen in de beweeghoek

Klaar? Actie! De kinderen kunnen nu aan de slag in de beweeghoek. Ze scannen de QR code en drukken op play. Via audio geef ik opdrachten aan de kinderen. Er zijn vijf verschillende opdrachten:

Cijfers tot 10 – snel en langzaam: De Kinderen horen de cijfers van 1 tot 10 en moeten deze zo snel mogelijk aantikken op de muur. Tussendoor maken ze bewegingen bij de woorden rondom sinterklaas.
Woordenschat Sinterklaas: De kinderen horen een woord en moeten deze zo snel mogelijk aantikken en bewegingen maken.
Rijmen: De kinderen horen een rijmwoord en moeten het woord wat daarop rijmt zo snel mogelijk aantikken.
Kleuren: De kinderen horen een kleur en moeten het cadeau aantikken met die kleur. Tussendoor maken ze bewegingen bij de woorden rondom Sinterklaas.

Let op! Het product dat je koopt is een digitale download.
Schaf dit product aan en je kunt de bestanden gelijk downloaden.
De materialen dien je daarna zelf uit te printen. 

Dit spel gratis downloaden en nog veel meer bewegend leren downloads en webinars? Sluit het Meester Sander Abonnement af. Alle informatie over het abonnement vind je op: www.meestersander.nl/abonnement

Bekijk ook deze blogs:

De beste Black Friday deals voor leerzaam speelgoed
Tip van meester Sander

De beste Black Friday deals voor leerzaam speelgoed

In deze blog zet ik de beste black friday deals voor je op een rij. Er zijn een aantal toffe aanbiedingen die je niet mag missen. Dit leerzame speelgoed is geschikt voor thuis en in de klas! Meester Sander instructieboek – Normaal € 89,95 OSMO Little Genius Kit – Normaal €99,95 Deze set is ideaal…

Tijdelijk gratis: Sinterklaas Feest app!
App van de week | Tip van meester Sander | Woensdagmiddag tip

Tijdelijk gratis: Sinterklaas Feest app!

Vanmiddag ontving ik dit persbericht en dit moet ik met jullie delen! Een hele toffe nieuwe Sinterklaas app op Android en iPad! Bekijk de release trailer hier: Over Sinterklaas FeestVoor kinderen is de leukste tijd van het jaar weer bijna aangebroken, de tijd dat Sinterklaas weer in het land is. De developers van studio Midnight…

De oplossing: Een bee-bot mat van stof voor het thema Sinterklaas
Sinterklaas

De oplossing: Een bee-bot mat van stof voor het thema Sinterklaas

Wie herkent het niet? Je hebt super leuke bee-bot matten, maar binnen de kortste keren zitten kreukels in. Door de oneffenheden rijdt de bee-bot er niet meer goed overheen. Daar is nu een oplossing voor: De bee-bot mat van stof. Mijn populairste bee-bot voor het thema Sinterklaas is vanaf nu verkrijgbaar in een versie van…

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.